С търг на картини събират средства за лечението на бургаската учителка Надежда Райкова

09:51, 10 ное 16 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителна изложба-търг на художествени произведения, предоставени безвъзмездно от бургаски автори - художници, скулптори, иконописци и приложници, се организира в Бургас. Събитието ще се проведе на 18 ноември от 18 ч. в АртГалерия "Криптата" - ул. „Свети Климент Охридски“ 22 („отвъд тунела“, на 150 м зад спирка „Опера“).

Средствата от продажбата на картините ще бъдат дарени на Надежда Райкова - учител, дъгогодишен участник в хор „Родна песен“ и бард от Бургас. Тя е с прогресиращ карцином на синусите и се нуждае от незабавно лечение в Германия, тъй като в България са изчерпани всички възможности.

Надежда е на 48 години. Майка е на две момичета. Работила е повече от 20 години като начална учителка в СУ "Димчо Дебелянов" и Начално базово училище "Михаил Лъкатник". Разболява се през 2014 година. Следват две неуспешни операции в Бургас. Подлага се на лъчетерапия. След по-малко от година туморът рецидивира. Сега не вижда с дясното око, защото вече и то е засегнато. Единствената надежда за Надежда е операция и лечение в Германия, които трябва да бъдат извършени спешно, но цената и е непосилна за самотната майка. Необходимата сума за лечението според офертата на болницата в Хайделберг, е 62 150 евро, с голяма вероятност да набъбне и още. Операцията е високорискова, но ако не бъде извършена, скоро има опасност да бъде засегнат и мозъкът.

Който иска да помогне и извън търга, може да го направи, като преведе средства на банкова сметка:

Надежда Райкова

Банкова сметка: UniCredit Bulbank Head Office

7 Sveta Nedelya Sq.

1000 Sofia Bulgaria

SWIFT (BIC): UNCRBGSF

В БГ лева: IBAN BG18UNCR70001522761812

В евро: IBAN BG88UNCR70001522761813

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама