Бургазлия вдигна на крак полицията със сигнали за взривове на жп гарата и в пристигащ влак

10:29, 10 ное 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаската полиция е била вдигната на крак с получени два сигнала за взривове около жп гарата в града, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В 12.27 часа вчера в дежурната част на ОДМВР – Бургас е получено анонимно телефонно обаждане за взривена газова бутилка на входа на жп гарата. Установено е, че сигналът е недействителен, като обаждането е осъществено от уличен телефон, разположен на ул. „Фердинандова” № 5.

Около 20.00 ч. е получено ново анонимно обаждане за бомба, избухнала във влак, пристигащ на жп гарата в Бургас, като са ранени десетима пътници. И този път обаждане е направено от същия уличния телефон.

Своевременно пристигналите в района край телефонния апарат полицейски служители по описание на свидетели разкрили и задържали 30-годишния бургазлия Станчо Стоянов. Към момента се изясняват причините, подтикнали мъжа да извърши двете анонимни телефонни обаждания. Той не е освидетелстван в психото, не е хващан до този момент да е осъществявал и други подобни обаждания. Засега мълчи за мотивите, които са го накарали да подаде фалшивите сигнали.

По случая е образувано бързо полицейско производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама