Ученици от ПГИ „Робер Шуман” в Разград усвоят техники в барманството

11:18, 10 ное 16 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обучение по основи и техники на барманството организира ръководството на Професионалната гимназия по икономика /ПГИ/ „Робер Шуман” в Разград. Полезни теоретични уроци, ефикасни умения и техники от света на барманството усвояват ученици от 10, 11 и 12 клас от направление „Производство на кулинарни изделия и напитки“. Уроците се провеждат в учебния кабинет на гимназията под ръководството на гост-лектора от Варна Васил Колев.

Той е единадесет кратен национален и четири кратен световен шампион по барманство в класическия стил. Победите му са рекорд в историята на Международната асоциация на барманите - до този момент никой освен него не е успявал да спечели толкова световни титли.

Преподавателят на учениците от гимназията инж. Соня Стоянова сподели, че възможността да доближат учениците си до световните тенденции в барманството е благодарение на усилията на директора на учебното заведение инж. Христина Панчева. Стоянова подчерта, че Колев е човекът от който се учат учителите в страната. „Обикновено след състезания се организират семинари, в които специалисти като него ни преподават основите и техниките в барманството”, каза тя. Преподавателката обясни още, че целта на подобни изяви  е учениците да се докоснат до световните тенденции, да се привлече вниманието към тази професия и да се мотивират за още по-упорита подготовка.

От своя страна Васил Колев изрази приятната си изненада от нивото на подготовката и старанието, което полагат учениците в Разград, като отбеляза, че това всъщност се дължи на преподавателя им Соня Стоянова. Той подчерта, че ще се постарае да научи бъдещите бармани да работят хубаво и качествено и да правят вкусни коктейли. 

Заключителният етап на обучението е в петък от 14 часа в „NIGHT CLUB SOHO“. Там пред свои съученици и гости момичетата и момчетата, преминали обучението ще демонстрират усвоените знания и умения. Техният лектор – барман номер 1 Васил Колев пък ще представи най-съвременните тенденции в барманството като топла инфузия и други техники. Входът за събитието е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама