Втори фалстарт на делото за атентата в Сарафово

12:40, 10 ное 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализираният наказателен съд за втори път не успя да даде ход на делото за атентата на летище Бургас в Сарафово. Причината и този път е, че голяма част от хората, които пострадаха при бомбеното нападение от 18 юли 2012 г., не бяха редовно призовани за днешното заседание, съобщи dnevnik.bg. В края на септември процесът не успя да тръгне по същата причина.

Съдия Аделина Иванова отложи заседанието за 12 декември.

Делото се води задочно срещу сочените за съучастници на Хюсеини Мелиад Фарах - ливанец с австралийски паспорт, и Хасан Хасан - с канадско и ливанско гражданство. Те са с обвинение за тероризъм. Двамата са обявени за международно издирване с червен бюлетин чрез Интерпол.

От прокуратурата посочиха, че продължават да правят опити да издирят пострадалите.

При атентата на бургаското летище преди четири години загинаха петима израелски туристи и българският им шофьор Мустафа Кьосов, както и самият атентатор, идентифициран като Мохамад Хасан ел Хюсеини. Други 35 души бяха ранени.

Материалите по делото са събрани в 80 тома. В хода на разследването са извършени около 100 експертизи, разпитани са 170 свидетели, а България е изпратила молби за правна помощ до 13 държави - Австрия, Румъния, Чехия, Полша, Италия, Холандия, по два броя молби са изпратени до Израел, САЩ, Мароко, Ливан, Австралия и по три до Канада и Турция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама