Затвор и глоба от 100 хил. лева за трафикант на дрога

12:59, 10 ное 16 25 759 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжен съд Ямбол одобри споразумение, съгласно което Николай Михайлов Попов от с.Топузово, обл.Сливен се признава за виновен в това, че на 28.03.2016г. около 12,25 часа през ГКПП-Лесово, обл.Ямбол, на трасе за обработка на изходящи автомобили от Република България за Република Турция с автомобил марка „Ауди А8“, без надлежно разрешително, направил опит да пренесе през границата на страната /от Република България за Република Турция/ високо рисково наркотично вещество /MDMA, екстази/ с общо нето тегло 23 962,720 грама на обща стойност 599 068 лева, находящи се в 15 прозрачни полиетиленови плика, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини.

За това тежко умишлено престъпление Попов е приел да му бъде наложено наказание в размер на 6 години „лишаване от свобода“, което ще изтърпи ефективно при „строг“ режим в затворническо общежитие от закрит тип и „глоба“ в размер на 100 000 лв.

Съдът е потвърдил взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Наркотикът е отнет в полза на държавата и подлежи на унищожаване. Автомобилът, послужил за превозване на наркотика също е отнет в полза на държавата.

Споразумението има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама