С над 3 млн. лв. правят енергийно ефективни сградите на НАП и Община Бургас

13:17, 10 ное 16 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата на Общината и тази на НАП - Бургас  ще бъдат предприети от следващата година. Това стана ясно днес на пресконференция, на която зам.-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева представи проекта  „Техническа помощ за изпълнение на инвестиционната програма на Община Бургас“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Общата стойност на проектите е 3 135 000 лева, които ще бъдат разделени поравно, а именно по 1 567 500 лева.

Проектите за внедряването на енергийна ефективност в сградата на Общината и в НАП ще стартират от януари 2017 година. Крайният срок на изпълнение е месец юни 2019 г.

Освен тези два проекта, ще бъде осъществен още един – за обновяване на многофамилни жилищни сгради.

„Стремежът е минимум 6 сгради да бъдат финансирани по инвестиционната програма. Имаме готовност да стартираме с кандидатстване на минимум 10, а смятаме, че предвид наличния ресурс от около  3 640 000 лева за този инвестиционен приоритет, можем да постигнем по-висока бройка“, заяви Руска Бояджиева.

Цялата инвестиционна програма обхваща общо 26 проекта, от които 13 са в рамките на основния списък, т.е. приоритетни за реализация през следващите няколко години. Другите 13 са в допълнителния списък и имат възможност да бъдат финансирани след 2019 година, когато се прави една междинна оценка на оперативната програма, изчислява се оставащият ресурс и интензитета на усвояване на средствата и програмата позволява тогава да бъдат преразпределяни и неразпределените средства към допълнителни обекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама