Горските стражари са съставили 22 акта за нарушения в първите дни на ноември

14:27, 10 ное 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
4,09 куб. м незаконно добита дървесина, един автомобил, 4 каруци и 2 моторни триона са задържали само за седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четири области: Варна, Добрич, Търговище и Шумен. През първата седмица на ноември горските служители на СИДП са съставили общо 22 акта и 13 констативни протокола за нарушения по Закона за горите.

От извършените общо 795 проверки 267 са в обекти за добив на дървесина, 341 – на превозни средства, 123 – на ловци, 59 – на физически лица.

1,5 куб. м дърва за огрев, автомобил и моторен трион са задържани на територията на ДГС „Варна”. За разкритите нарушения служителите на стопанството са съставили четири акта и два констативни протокола. В резултат от системните проверки на горските стражари е предотвратена незаконна сеч и на територията на ДГС „Добрич”. През изминалата седмица там са задържани две каруци. Съставени са шест акта и два констативни протокола.

Каруца, натоварена с 0,5 куб. м дърва за огрев, е задържана от служители на ДГС „Търговище”. На нарушителите са съставени два акта и един констативен протокол.

Каруца и моторен трион са задържани и при проверки на горските стражари в ДГС „Омуртаг”. В ДЛС „Балчик” са съставени 4 акта за общо 1,09 куб. м незаконно добити дърва за огрев. 4 акта и 8 констативни протокола пък са съставени за незаконната сеч на 1 куб. м дърва на територията на ДГС „Генерал Тошево”.

Два акта са написали горските стражари към ДГС „Смядово”. Системните проверки продължават, особено на местата с висока концентрация на нарушения, информират от СИДП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама