Пепа Деведжиева за МБАЛ „Св. Мина”: Бъдещето на болницата трябва да се реши след широко обсъждане

14:41, 10 ное 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Оттеглянето на предложението за освобождаването на управителя на МБАЛ „Св. Мина” д-р Галина Карауланова беше добър знак от страна на общината, но бъдещето на болницата продължава да е неясно", се казва във официално становище на общинския съветник от РБ в Пловдив Пепа Деведжиева.

"Д-р Карауланова е подготвила доклад за състоянието, в което е заварила лечебното заведение, и за финансовите му резултати към момента. От своя страна общината поръча одит на дейността на болницата през 2014 и 2015 г., чиито резултати не бяха огласени, въпреки че съветниците от Реформоторския блок внесохме питане кога той ще стане достояние на Общинския съвет.

За да се вземе аргументирано решение за справяне с финансовите проблеми на Първа градска, се налага тези два документа да бъдат разгледани на съвместно заседание на здравната, правната и бюджетната комисия към Общинския съвет. На него трябва да присъства и д-р Карауланова, за да може да отговори на всички въпроси. Администрацията има идея да слее МБАЛ „Св. Мина” с МБАЛ „Св. Пантелеймон” и ако тя е актуална, на това заседание трябва да бъде поканен и управителят на Втора градска д-р Петко Недев. Само с откритото поставяне на всички факти на масата може да се направи стойностен анализ на състоянието на Първа градска, причините да се стигне дотук и евентуалните ползи от сливането на двете болници. Изнасянето на всички факти и аргументи „за” и „против” обединяването на „МБАЛ „Св. Мина” и МБАЛ „Св. Пантелеймон” е важно и за хората, работещи в Първа градска, защото напрежението сред тях е огромно. Видяхме това и на днешната сесия на Общинския съвет", посочва още Деведжиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама