Набелязаха за премахване още 15 трошки в Пловдив

14:45, 10 ное 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредна акция по облепяне на излезли от употреба МПС – та се проведе в район „Северен”,  съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.15 броя автомобили са облепени с предупредителен стикер от сформираната в районната администрация комисия в изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Пловдив.

Облепените автомобили се намират на следните улици : ул.”Средец”(до спортната площадка), бул.”България” №230, ул.”Борба” №11, ул.”Борба” №5, ул.”Васил Левски” (пред ресторант „Златна Рибка”), ул.”Петър Шилев” №24, ул.”Ген.Кутузов” №5, бул.”България” №19, бул.”България” №31 и ул.”Средец” №91.

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев напомня, че се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост.

След облепяне на автомобилите собствениците имат 90 дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”.

 „С провежданите от нас редовни акции  по облепяне и по репатриране на излезли от употреба автомобили в район „Северен” техният брой драстично е намалял, с което се освобождават така необходимите паркоместа”, коментира инж.Ралев

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама