Ревизия на 10- годишното партньорство между Пловдив и Георги Гергов гласува Общинският съвет

14:49, 10 ное 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Публично-частните партньорства са сериозен механизъм за източване на  активите на Общината. Това заяви съветникът от ГЕРБ  Спас Гърневски  от трибуната на Пловдивския Общински съвет, след като с 29 гласа "за" и 4 "против" съветниците гласуваха да приемат неговия доклад за състоянието на "Пълдинтуринвест" АД, съобщи Радио Пловдив. 

Като представител на Общината в Общото събрание на дружеството той настоя да му бъде  предоставено  правото в рамките на 1 час да ги запознае с изготвения от него доклад от 23 страници за трансформация на собствеността на дружеството. Реалната стойност на имотите, с които Общината влезе  в съвместното дружество с бизнесмена Георги Гергов, е между 150 и 170 млн лв, заяви Гърневски. 

Той подчерта, че в резултат на неколкократното увеличение на капитала му обаче извън контрола на Общината,  сега  тя притежава нищожен процент. Гърневски призова, ако съветниците искат да покажат, че в този град има хора, които мислят за него, да вземат  решение да бъде потърсена отговорност от тези, които са  допуснали  скандалните нарушения. 

Гърневски настоя за  проверка  на сделката в 10-годишния период от създаването на „Пълдинтуринвест” АД от страна специализираните органи, както и да бъде  инициирана законодателна инициатива в случай на неизпълнени ангажименти в резултат на приватизационна сделка, партньорството да бъде анулирано, а имотите възстановени на Общината. 

Съветниците подкрепиха  предложението почти единодушно с  39 гласа „за” , а „против”- 4  гласуваха съветниците от БСП. От името на левицата Николай Радев изтъкна, че част от констатациите в доклада на Гърневски не отговарят на истината и че той използва дебата в услуга на  предстоящите избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама