Министър З.Русинова: Проект "Красива България" е полезна инициатива не само за красиви сгради като АГ "Гео Милев"

14:51, 10 ное 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Смятам че 'Красива България' е една хубава инициатива, която с годините Министерството на труда и социалната политика поддържа, защото тя дава възможност първо за заетост, второ подпомага местните власти и областните управи за реновиране на значими обществени и културни сгради. Това става чрез ангажирането на безработни лица, които се обучават и биват включени в заетост, а това също е голям плюс". 

Това заяви в Русе министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Тя е на посещение в града, където откри обновената сграда на Английска гимназия "Гео Милев", която бе реновирана именно по проект "Красива България". Обновлението е на стойност малко над 293 хил.лв., и е един от трите обекта в област Русе, които се ремонтират по проект "Красива България". 

На церемонията по откриването заедно с министър Русинова присъстваха още кметът Пламен Стоилов, областният управител доц.д-р Стефко Бурджиев,русенските депутати от ГЕРБ Пламен Нунев и Светлана Ангелова, зам.-кметът д-р Страхил Карапчански, директорът на учебното заведение Адриана Митова, много гости и ученици. 

Министър Русинова коментира още, че през миналата година стойността на всички проекти по "Красива България" е около 10 млн.лв., като 5 млн.лв. е съфинансирането от страна общините. 

По време на откриването кметът Пламен Стоилов се обърна към присъстващите: „Английската гимназия е сред елитните училища в страната. Благодаря на министерството за подкрепата - заедно направихме този изключително важен ремонт с условия за учене, които да отговарят на европейските стандарти. Днес е един хубав ден за Русе и за АГ „Гео Милев“ – нашият град става все по-красив.“

По-рано днес кметът Пламен Стоилов проведе работна среща с министър Зорница Русинова, народните представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова, областния управител Стефко Бурджиев, изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ Румяна Михайлова, изпълнителния директор на Агенция по заетостта Драгомир Николов, зам.-кмета Иван Григоров и директора на дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама