Община Разград извършва основно почистване на поречието на река Бели Лом

15:07, 10 ное 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Разград извършва основно почистване на поречието на река Бели Лом, съобщи днес кметът д-р Валентин Василев. Действията са предприети съгласно предписания на междуведомствената комисия, назначена със заповед на кмета. В комисията влизат представители на Басейнова дирекция „Дунавски район“ – Плевен, РД “Пожарна безопасност и защита на населението“ и общинската администрация. След изготвен констативен протокол е решено, да се премахне самораслата дървесна растителност и да се почисти коритото от наслоените почвени наноси.

Почистването е започнало от моста на ул.“Любен Каравелов“ срещу спортна зала „Абритус“ и продължава към моста на ул. „Паркова“. Дейностите се изпълняват от служители на Общинското предприятие „Паркстрой”.

Кметът увери, че на мястото на изсечените храсти ще се засади нова дълготрайна растителност по горния ръб на откоса с цел почвозадържане и предотвратяване на неговото обрушване. Поетапно ще бъдат подменени с бързорастяща широколистна дървесна растителност и тополите край реката.  

Кметът бе категоричен, че хората не трябва да се притесняват от това, че се премахват храстите и дървета покрай реката. „Там никога не е чистено, под растителността излизат купища боклуци, всичко това ще се премахне и ще се оформи новата зеленина, която ще избие напролет и ще се поддържа в красив вид”, каза д-р Василев.

За почистването на коритото общината е закупила и нова техника, като идеята на кметското ръководство е тя да бъде ползвана и за подрязване на дървета и храсти покрай общинските пътища, както и по деретата в населените места на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама