Засипват пропаднали участъци на бул. „Панайот Хитов“, асфалтиране на по-късен етап

15:17, 10 ное 16 25 687 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Своевременни мерки по обезопасяване на пропадане на участък от пътя по булевард „Панайот Хитов“ са предприети преди две седмици”, обяви зам.-кметът по строителството Стефан Кондузов.  За друго пропадане е уведомено ВиК. Първият участък се намира до паметника на Панайот Хитов, в дясното платно по посока Карандила, на около метър разстояние от тротоара. Най-вероятната причина за дупката е изнасяне на земни маси под асфалта заради наличието на стари септични ями. Ежедневно се извършва засипване с пръст. По мнение на специалистите засипването ще продължи до момента, в който пропадането приключи и се запълни пространството под леглото на пътя. Едва тогава ще се извърши асфалтиране. На обекта са поставени обозначителни знаци. Извършва се постоянен съвместен контрол с районното управление на полицията.

„Това пропадане не е единичен случай за Сливен, тъй като се дължи на наличието на стари септични ями и кладенци из цялата територия града, особено в старите квартали“, каза инж. Снежана Кънева – началник отдел „Сигурност и управление при кризи“. В кварталите „Клуцохор“ и „Комлука“ случаите са чести.

„През последните два месеца се регистрират средно по четири пропадания месечно. Общинска администрация е наясно, че е необходимо да бъде направена хидрогеоложка картина, но изследванията са много скъпи и реагираме според указанията на специалистите“, каза Кънева.

По същия булевард, около магазин „Мерканто“, също е регистрирано пропадане, получено вследствие на извършване на аварийни ремонти по водопреносната мрежа. Сигнал е подаден на дежурния във Вик. Ще бъдат предприети мерки по възстановяване. Общинска администрация призовава гражданите към разбиране и търпение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама