Наливат над 18 млн. лв. за реконструкцията на ул. „Крайезерна“

15:34, 10 ное 16 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
18 252 600 лева ще струва реконструкцията на улица „Крайезерна“ в Бургас, като от тях 13 140 629 лв. е европейското финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“. Националното съфинансиране е 2 318 934 лв., собственият принос на Община Бургас също ще е над 2 млн. лв. От всичките 18 252 600, 17 млн. лв. са отделени за строителните дейности. Това обяви днес на пресконференция зам.-кметът по строителството Чанка Коралска. Проектът е с продължителност 24 месеца.

Реконструкцията на улицата започва днес. Тя ще премине в няколко етапа – 1, 2А, 2Б и 3. Предвидено е платната да са четири – по две в посока. Общата дължина е три км. Ще бъде подменена ВиК инфраструктурата, както и уличното осветление.

В сегашния проект ще се  реализират етапи 1 и 2А, като с временна връзка ще се осъществи връзката от „Крайезерна“ към бул. „Тодор Александров“. Етапи 2Б и 3 ще бъдат предвидени за реализация в следващите години, когато се осигури необходимият финансов ресурс. Целта е през първия етап да се осигури проводимост от пътен възел „Запад“ по „Крайзерна“.

„Реално до лято 2017, ако всичко върви по график, ще можем да осигурим движението поне в двете платна. Засега графикът на изпълнителя показва, че можем да се справим със сроковете“, каза Коралска.

След реконструкцията ул. „Крайезерна“ ще се  изнесе транзитният поток автомобили за Южното Черноморие, идващ от посока София и Северна България.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама