Фирми в Банско търсят безработни

17:17, 10 ное 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Банско бе открита информационната трудова борса.

В Посетителския информационен център среща с безработни проведоха местни работодатели и представители на Бюрото по труда.

26 фирми, работещи  предимно в сферата на туристическия бизнес, преговаряха с повече от 70 безработни мъже и жени от региона. 

На кандидатите бяха представени профилите на фирмите, обявили свободни позиции, както и специфичните изисквания за заемането им. След официалната част на събитието, работодатели и търсещи работа имаха възможност да направят директен контакт и договаряне.

"Организирахме тази информационна трудова борса, за да съдействаме за един по-тесен контакт между работодателите и лицата, търсещи работа в нашата община. Наш основен приоритет е намаляване на безработицата.  Имам уверенията на местния бизнес, че се отнася отговорно към своите работници и служители, те биха предпочели да наемат местни хора, които целогодишно са установени тук. Призовавам безработните да се адаптират спрямо изискванията на пазара на труда, да повишават квалификацията си чрез придобиване на нови знания и умения, за да могат да бъдат конкурентоспособни", заяви кметът на Банско Георги Икономов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама