Общински съвет - Русе ще уведоми прокуратурата за евентуални нарушения в гражданска подписка

18:28, 10 ное 16 25 212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По време на днешното заседание на Постоянната общинска комисия по законност, обществен ред и сигурност стана ясно, че местният парламент ще изпрати уведомление до Прокуратурата и до Комисията за защита на личните данни. То е във връзка с постъпила подписка от гражданска инициатива, с която се искаше учениците в община Русе да използват безплатно градския транспорт. 

Уведомлението е на база чл. 205 от НПК, според който длъжностни лица следва да сигнализират компетентните органи при съмнение за извършено престъпление. Съмнения са възникнали след проверка на гражданската подписка от ГРАО, където е установено че почти 2/3 от подписите са невалидни, което е навело на мисълта за злоупотреби. В тази връзка ще бъде уведомена и Комисията за защита на личните данни. 

Що се отнася до конкретната инициатива, общинарите са на мнение, че тя може да се разгледа в по-ограничен вид, тъй като много от учениците от 1 до 8 клас посещават училища в близост до местата където живеят и се придвиждат пеша. От друга страна доста от учениците в последните класове използват лични превозни средства за транспорт. Бе обърнато внимание и върху факта, че в града вече са изградени множество велоалеи, и може да се насърчи придвижването с велосипед.

Тези идеи обаче ще бъдат разгледани в следващите месеци, когато бъдат изготвени ясни разчети за нуждите от транспорт на учениците. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама