Най-голямото училище в Добрич показа как евакуира учениците си за 3 минути

18:40, 10 ное 16 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-голямото училище в Добрич, където учат общо 1000 деца, показа как може за три минути и 3 секунди да евакуира всички деца и преподаватели.

Днес в СУ „П. Р. Славейков“ се проведе показно практическо занятие за действия при земетресения и пожари и евакуация на целия личен състав. Разиграна бе ситуацията земетресение с магнитуд от 8 степен по скалата на Рихтер и последвал пожар.

Веднага след първия предупредителен звънец започна извеждане на децата от училището. За малко повече от 3 минути бяха евакуирани всички 507 деца от първа смяна, както и 53 учители, помощен и обслужващ персонал, съобщи Марияна Петрова - секретар на Щаба за действия при защита при бедствия при училището.



След проверка стана ясно, че едно от децата е останало в сградата, което наложи намеса на екип огнеборци. Те изнесоха детето на носилка, медицински специалисти от ЦСМП му оказаха първа медицинска помощ, след което бе отведено в болница.

Оценката на началника на районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Добрич главен инспектор Йордан Йорданов бе, че евакуацията е много добре организирана.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама