Осъдиха ефективно наркодилърите Янко Лудия и Петър Розата

19:55, 10 ное 16 25 655 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна състав на Варненския окръжен съд осъди на 7 години лишаване от свобода наркоразпространителя Янко К., известен във Варна с прякора си Лудия. Пет години лишаване от свобода е наказанието на съучастника му в разпространението на наркотици в курорта Златни пясъци Петър Б., по прякор Розата. Двамата подсъдими, които ще търпят наказанията си при първоначално строг режим, са осъдени да заплатят и глоби по 30 000 лева всеки, съобщи пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

41-годишният Янко К. и 25-годишният Петър Б. бяха задържани с 5,03 г марихуана и 1,96 г кокаин при специализирана акция в курорта Златни пясъци в края на юли 2015 г., проведена под ръководството и с участието на прокурори от Окръжната прокуратура във Варна. Двамата бяха предадени на съд за държане с цел разпространение и разпространение на публично място без надлежно разрешение на високорискови наркотични вещества като съучастници в продължавано престъпление – престъпление по член 354а, ал. 2 във връзка с член 20, ал. 2, във връзка с член 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

За Янко К. деянието е извършено в условията на опасен рецидив и в срока на условното му предсрочно освобождаване от затвора, където е изтърпявал ефективно наказание също за разпространение на наркотици. С днешната си присъда Варненският окръжен съд приведе в изпълнение и остатъка от предходното му наказанието от 1 година и 22 дни, които Янко К. ще изтърпява при строг режим.

В хода на разследването Костов и Борисов бяха обвинени и в изнудване чрез заплаха на две лица, като за Костов деянието е извършено отново в условията на опасен рецидив. По това обвинение двамата бяха оправдани от състав на Варненския окръжен съд. Окръжната прокуратура във Варна ще внесе протест срещу оправдаването им по това обвинение.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама