Р. Бъчварова: Започнахме изплащането на извънредния труд на полицаите

21:47, 10 ное 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„МВР е започнало да изплаща извънредния труд на полицаите, въпреки че все още се уточнява с НОИ размерът на дължимите суми“. Това каза днес вътрешният министър Румяна Бъчварова на ГКПП Капитан Андреево. Тя отговори на въпроса за евентуалните протести, които готвят полицейските синдикати заради забавени плащания. Според нея вътрешното ведомство правели всичко възможно дори да осигури средства за облекла на работещите във вътрешното ведомство. Заповедта била разписана преди два дни.

Румяна Бъчварова проведе на българо-турския пункт работна среща с колегата си Робърт Калиняк от Словакия, който наполовина е българин.



25 гранични полицаи от Словакия си тръгват за родината, а от утре други техни сънародници ще бъдат ангажирани с охраната по българо-турската граница. Това е първата рокада на, която се прави в новата мегаагенция на Европейския съюз, която заработи преди 40 дни. В момента на зелена граница има 108 служители на МВР в Елхово, а по всички КПП-та в страната – 171 души.

По данни на МВР в момента 41 български полицаи пък са на мисия в чужбина заради бежанската криза.

Барбара Антушович е изкарала месец по българската граница. Казва, че не е било трудно, въпреки че е имало доста бежанци. Бяхме подготвени, упражнявахме се и се справихме, допълва тя.



Министър Румяна Бъчварова пък обясни, че не приема упреците, че България пропускала бежанци. По думите й трафикът намалял почти 3 пъти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама