ЧСУ „Юрий Гагарин“ е първенец в Ученическите игри в Аврен

08:19, 12 ное 16 / Спорт 25 594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ спечели отборната купа и титлата Училище първенец в общинския етап на Ученическите игри за 2016/2017 г. Спортният отбор на Училището на бъдещето ще представя община Аврен на областните игри във Варна, които ще се проведат през март-април 2017 г. Тимът на „Юрий Гагарин“ завоюва осем медала, от които три златни, четири сребърни и един бронзов. Победите дойдоха в оспорвана спортсменска игра, в която участваха представители на всички общински училища. Домакин на ученическото състезание, включено в календара на Министерството на образованието и науката, за първи път бе Спортният комплекс „Камчия“. Събитието, организирано от Община Аврен, бе открито лично от кмета Емануил Манолов и от зам. изпълнителния директор на комплекса Манол Чобанов.

В надпреварата се включиха 156 ученици от V до VII клас, които се състезаваха в дисциплините бягане на 100 и 400 м, скок дължина, футбол, тенис на маса и баскетбол.

Отлично се представиха младите спортисти от ОУ „Христо Ботев“ в Аврен, ОУ „Св. Климент Охридски“ в Дъбравино, ОУ „Д-р Петър Берон“ в Приселци, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Тръстиково, ОУ „Д-р Петър Берон“ в Царевци и Средното училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Синдел. В образователните институции учат общо 730 деца. От тази учебна година ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ е най-голямото училище на територията на общината.

Победителите получиха медали. С купа си тръгнаха и първенците в турнира по футбол - отборът на ОУ „Св. Климент Охридски“ в Дъбравино, а също и голмайсторите на състезанието Кадир Фазлов от ОУ „Д-р Петър Берон“ в Приселци и Росен Сергеев от Дъбравино.

За отбора на „Камчия“ отлично се представиха Карла Баева от VІа със златен, сребърен и бронзов медал, Мануел Ебнер от VIIб – с едно първо и две втори места, Александра Симеонова от VIIб с един златен медал и отборът по футбол, който се класира на второ място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама