Недко Митев от с. Овчарово е новият „Агробизнесмен на годината”

15:31, 12 ное 16 25 2481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двадесет и петият носител на националния приз "Агробизнесмен на България", който се присъжда от вестник "Български фермер", е един от най-успелите в селскостопанския сектор Недко Митев от добруджанското село Овчарово. Неговите качества и успехи в растениевъдството бяха оценени още през 1999 г. когато той за първи път получи признанието на гилдията като най-добър земеделец за годината и стана носител на високото отличие. Невероятно отдаден на работата си той разгърна силите си на иноватор в по-различна зона. Недко Митев бързо навлезе в областта на животновъдството, създаде свое собствено стадо от над 7000 елитни животни, изгради високопроизводителна мандра. И в последната година се изяви мощно в производството на млечни продукти от висша класа, посочва bgfermer.bg.

В рамките на по-малко от три месеца той получи най-високи професионални отличия за продукцията на фирмата "Недко Недков- Овчарово". От Добричкия панаир той има златната награда и специална грамота за отглеждане на чисти растителни култури, производство на висококачествено мляко, млечни произведения, биогаз и месо. Своята продукция Недко Митев представи и на голямото международно изложение в София за храни и вино в сектора "Светът на млякото". И тук признанието за превъзходния вкус, чистота и качество на продукцията не закъсня. Недко Митев получи два златни медала и дипломи за качествен и оригинален пазарен продукт. Първото отличие е за бялото саламурено сирене от краве мляко, марка "Добротица". Второто му бе отсъдено за краве кисело мляко 3,6% масленост "Добротица".



"Представих своята продукция със съзнанието, че предлагам истинска храна за хората, само от мляко. Оценката ме прави не само горд, но и импулсиран за следващите предизвикателства, които съм си планирал", коментира Митев.

А най-високата оценка - призът "Агробизнесмен на България" за 2016 г. Недко Митев ще получи на 24 ноември в столичния хотел "Маринела" от министъра на земеделието и храните Десислава Танева. 

За изминалия четвърт век носители на приза "Агробизнесмен на България" са били други фермери от Добруджа, сред които Димитър Катранджиев, Иван и Илко Павлови, Станимир и Недялко Статевии.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Сашо Киряков Варна 12:00, 26 ное 21

Един истински патриот ,който се опитва да съхръни традициите от миналото в млеко и месопроизводството,с такъв човек България само може да се гордее!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама