В Сливен България U19 победи Дания и се класира за Елитния кръг за Евро’17

18:17, 12 ное 16 / Спорт 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Юношеският национален отбор на България до 19 години се класира за Елитния кръг за Евро 2017. Отборът на Ангел Стойков постигна втора победа в 8 група на квалификационния кръг, след като се наложи с 3:1 над Дания. Младите „лъвчета” осъществиха пълен обрат пред около 300 зрители на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен, като с два гола се отличи футболистът на ЦСКА-София Тонислав Йорданов. 

 Гостите поведоха в 11-ата минута чрез Густав Маркусен. Десет минути по-късно Иван Тилев  изравни. В 64-ата минута с мощен удар от границата на наказателното поле Томислав Йорданов осъществи обрата. Пак той оформи крайното 3:1 оформи в 80 минута.

 България U19  завършва на първото място в своята група след втора победа от два мача и актив от 6 точки. В другия мач Португалия и Беларус завършиха 1:1. Дания заема второто място с 3 точки, докато Португалия и Беларус са с по 1. За Елитния кръг се класират първите два.

Последният двубой на България U19 от квалификационна група 8 за ЕВРО 2017 ще се състои на 15 ноември, вторник, от 14:00 часа на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен.

 По същото време, но в Стара Загора, на стадион „Берое“ ще се проведе другата среща от групата между Португалия U19 – Дания U19.

Промяната в програмата и преместването на мачовете се наложи заради лошите метеорологични условия в последните дни в региона и необходимостта от еднакви условия за игра за отборите. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама