Екипаж от Балчик ще прекоси Атлантическия океан на борда на яхтата Blue Magic

07:24, 15 ное 16 25 865 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път от името на Морски клуб – Балчик четирима души ще прекосят Ат­лан­ти­че­с­кия оке­ан. Екипажът на яхтата  „Блу Меджик“  премина с успех високите изисквания за безопасност, разрешаващи  участието в трансатлантическата регата „Ат­лан­тик Ра­ли фор Кру­и­зерс” (Atlantic Rally for Cruisers), съобщи "Радио Варна".

Ре­га­та­та стар­ти­ра от ис­пан­с­кия град Лас Пал­мас, Ка­нар­с­ки­те ос­т­ро­ви, на 20 но­ем­в­ри и се оча­к­ва да за­вър­ши на 17 де­кем­в­ри на Ка­ри­би­те, ос­т­ров Сан­та Лу­сия, при­с­та­ни­щ­ния град Ро­д­ни бей.

На бор­да на ях­та­та “Blue Magic”, ко­я­то е под френ­с­ки флаг, се съ­с­те­за­ват шки­пер Ни­ко­ла По­пов, Сто­ян Ге­ор­ги­ев – пре­д­се­да­тел на Мор­с­ки клуб Бал­чик, Ни­ко­лай Ни­ко­лов и Ста­ни­с­лав Пе­т­ков.

На 2 октомври яхтата отплава от балчишката марина и в рамките на месец премина безаварийно Средиземно море.„Вчера бе официалното откриване на мероприятието. На старт са допуснати 300 лодки, 75 вече стартираха на 6 ноември, а другите 225 - тази неделя. Ние участваме в рейсинг класа – в конкуренция с над 30 лодки, които са лидери в световен мащаб“, сподели Стоян Георгиев. Притеснени сме от конкуренцията, но имаме дух и сме нахъсани за победа, добави той. В елитното състезание, което има 30-годишна история, участват тимове от 31 държави – от Европа, Австралия, Китай, Аржентина, Бразилия и други точки на света. През океана балчишкият екипаж ще измине на високи обороти 2700 мили за около 15-20 дни. Лодката ще презимува на Карибите и напролет ще потегли обратно към България. Още две български яхти се състезават в регатата – от Варна и Созопол. Българските екипажи успяха да упражнят правото си на глас за президентския вот в Лас Палмас, каза още балчиклията Стоян Георгиев

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама