Квалификационен семинар на Гьоте Институт в РБ "Любен Каравeлов"

07:37, 15 ное 16 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Квалификационен семинар на Гьоте Институт в Немската читалня на РБ "Любен Каравелов" е организиран днес и утре. Събитието на 15 - 16 ноември в Русе е с начало: 10.00  - 16.00 ч.

Ръководителите на библиотеките при Гьоте- институтите в Букурещ, Сараево, София и Солун организират семинар за завеждащите читални и библиотекарите в ресурсните/културните центрове в България, Босна и Херцеговина, Македония, Румъния и Молдова, съобщават още от РБ "Любен Каравелов".

Семинарът има за цел да засили мрежата от контакти и професионалния обмен между работещите в немските читални и ресурсни центрове. Освен традиционния обмен на нови идеи и добри практики, участниците ще обсъждат и техники за търсене в интернет на немскоезични ресурси, както и електронно заемане на документи.

 

В семинара ще вземат участие ръководителите на библиотеките при Гьоте-институтите в София, Сараево, Букурещ и Солун, както и референт от Езиковия отдел на Гьоте Институт - България. Подобен семинар се организира за пръв път в страна от Югоизточна Европа.

 

В България функционират три немски читални, в Русе, Варна и Пловдив и седем ресурсни центъра в регионалните библиотеки в Бургас, Монтана, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора и Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама