На безработни младежи представиха актуални форми при трафика на хора

07:48, 15 ное 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информационни срещи с безработни младежи в Бюро по труда Сливен проведе Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) по повод Европейския ден за борба с трафика на хора.Младежите бяха запознати актуалните форми и тенденции при престъплението „трафик на хора”, чрез предоставяне на информация за рисковете, методите на въвличане и начините за предпазване от съвременната форма на робство.

Всички получиха специализирана брошура с координатите на Националната комисия за борба с трафика на хора, местните структури към нея и координатите на дипломатическите представителства на Република България в чужбина.

Беше представена и Националната телефонна линия срещу трафика на хора – 080020100, която приема обаждания денонощно, седем дни в седмицата, 365 дни в годината. Всички обаждания са безплатни от територията на България и Европейския съюз. Операторите на линията са професионалисти, специално обучени и работещи по международни процедури, които гарантират възможно най-бърза и адекватна реакция при всяка ситуация. Националната линия работи в близко партньорство с всички национални и европейски институции, за да се осигури максимално бързо задвижване на всеки получен сигнал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама