Площадка за скейтборд изграждат в Сливен

08:48, 15 ное 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Площадка за скейтборд ще бъде изградена в центъра на Сливен. Строителните дейности по терена, който се намира южно от централния кооперативен пазар в града, ще бъдат направени от Общината, а оборудването – от сдружение „Скейт клуб” – Сливен. Фирмата-изпълнител подготвя необходимата документация за започване на строителните работи и след това ще започне изграждането.

Теренът е на площ от 703 кв.м. и около  него ще бъде направена ограда. Председателят на сдружение „Скейт клуб” – Сливен Мартин Дечев заяви, че изграждането на площадката е възможност хората, които искат да се занимават със скейтборд, да се развиват. Той сподели, че сливенският клуб организира големи състезания, но в Бургас, заради липса на площадка в града ни.

„Обещавано ни е много пъти в предишни години, че ще започне изграждане на  скейтборд площадка, но това така и не се случи. Дори се беше появила информация от Общината, че строителството започва.  Надявам се, че този път няма да бъдем подведени”, коментира Дечев и изрази надежда, че при полагане на настилката ще бъдат спазени всички изисквания, за да не се получи разрушаване, както е имало случаи в други градове.

Мартин Дечев е убеден, че изграждането на площадката за скейтборд ще бъде голям плюс за общината. „Придобивката ще ни позволи да организираме големи състезания и да идват в града ни много млади хора от страната и чужбина”, посочи Дечев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама