Предлагат почасово гледане в детските градини в Стара Загора

09:17, 15 ное 16 25 1089 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Почасово гледане на деца може да има в детските градини в Стара Загора. Предложението е на зам.-кмета Йордан Николов и ще се обсъжда на предстоящата общинска сесия на 24 ноември.

Според вносителя с  предложението се дава възможност за допълнителни приходи за детски градини, които имат възможността и желание да предложат почасово делнично и/или съботно неделно отглеждане на деца. Предлага се допълнителна такса при 24-часово отглеждане на деца в детска градина. Към момента такива желания от родители и възможност за такова отглеждане е заявено в детската градина на Старозагорски минерални бани. Предлаганата допълнителна такса от 15 лв. е съобразена с допълнителните разходи за персонал, ел енергия, горива, храна и по предварителни разговори с родители е поносима.

Промените ще бъдат въведени чрез Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Стара Загора.

Предлага се за 24-часово отглеждане и възпитание на деца в детска градина по желание на родителите  да се заплаща допълнителна диференцирана такса към таксата по точка 2 в размер на 15.00 лв.

5. За почасово отглеждане на деца в детски градини да се събират следните такси: а) За съботно-неделно отглеждане – 10 лв. за 4 часа. б) За почасово отглеждане на деца на 3-4 г. в учебно време до 3 часа дневно – 1,80лв./час. в) За почасово отглеждане на деца на 5-7 г.  в учебно време до 3 часа дневно – 1,60лв./час.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама