Няколко опита за телефонни измами са регистрирани тази сутрин в Шумен

10:22, 15 ное 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От сутринта до момента в ОДМРВР – Шумен са получени няколко съобщения от граждани, които споделят, че на домашните им телефони звънят хора, които се представят за полицаи. Това съобщават дирекцията. Обясняват, че търсят съдействие за залавяне на измамници и настояват хората да се включат в акцията на полицията, с цел да не се допускат повече измами.

В един от случаите мъж се е представил за служител на ГДБОП и е поискал от жена личната й карта. Обяснил, че ще отиде на място да я вземе, за да я улесни. Трябвали му личните й данни за съдействие по време на акция на полицията. В друг случай на стационарен телефон се обадил мъж, който се представил за служител на Икономическа полиция и е искал съдействие от жена за залавяне на измамници. Обяснено й било, че трябва да хвърли парична сума през терасата, за да бъдат заловени на място и да бъдат осъдени веднага. В други случаи измамниците са направили опит да приложат добре познатите сценарии с изгодните климатици, радиатори и пратки от чужбина.

От полицията съветват всички при разговор с непознат по телефона, който се представя за служител на полицията и иска съдействие от гражданите уж за акция и настоява да се хвърлят през прозорци и тераси парични средства и ценности веднага да прекъснат връзката, тъй като е сигурен белег че става дума за измама. Нека да подадат сигнал на телефон 112 и да не предоставят никакви лични данни по телефона. Ако гражданите получат обаждане, в което ги заплашват, ведната трябва да прекъснат връзката и да се обадят на телефон 112.

До момента всички, които са се обадили и са съобщили за опити за измами са консултирани да не предприемат никакви действия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама