Осъдиха студентка, крала дрехи в мол

12:59, 15 ное 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Студентка беше осъдена на пробация от Районния съд във Варна за кражба на дрехи от различни магазини в един от моловете в града. Кражбата е извършена на 28 август миналата година при продължавано престъпление  –  чрез отнемане на дамски облекла и аксесоари от четири отделни търговски обекта.

На тази дата 20-годишната девойка се видяла със своя непълнолетна братовчедка и двете заедно отишли в мола с нагласата да си вземат дрехи от популярни марки, без да ги плащат, като за целта им премахнат алармите.  В следобедните часове двете момичета последователно влизали и пробвали дрехи в съблекалните на няколко магазина, късали или срязвали алармите и прибирали стоките в обемните си дамски чанти. На изхода на последния посетен магазин се задействала звуковата сигнализация и управителят поканил едното от момичетата  да покаже какво носи в чантата и в найлоновата си  торбичка. Оказало се, че вътре се съдържат 5 от предлаганите от марката артикули. При проверката на второто момиче били открити дрехи от други три магазина в мола и веднага била сигнализирана полицията. Подсъдимата и непълнолетната й придружителка  признали за извършеното и дрехите, на обща стойност около 500 лева, били върнати с протокол на собствениците им.

По отношение на непълнолетната наказателното производство е било частично прекратено, тя е освободена от наказателна отговорност и спрямо нея са предприети възпитателни мерки.  На 20-годишната студентка, която е с чисто съдебно минало, Районният съд във Варна наложи наказание от 10 месеца пробация, при двете задължителни пробационни мерки.  Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама