Изграждат първата в страната единна система за видеонаблюдение в Пловдивско

14:14, 15 ное 16 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Създадат работна група от специалисти и представители на ОДМВР, която да по изготви проект за създаване на  единна система за видеонаблюдение и общ координационен център, разположен на територията на Областна администрация Пловдив. Това е пилотен проект за пловдивска област и първият по рода си в страната.

Това решение беше взето на срещата по въпросите на сигурността, която се проведе днес под председателството на зам.-областните управители Георги Пилев и Иван Антонов.

Системата ще бъде с общ софтуер и ще се изгради в няколко кръга. Община Пловдив вече е разработила такъв проект, който включва 11 входно-изходни артерии на града. Вторият етап ще обхване входно-изходните артерии на общините, а третият – на областта.

Изграждането на системата ще допринесе за по-доброто опазване на обществения ред и сигурността на населението, както и до повишаване на разкриваемостта на престъпленията. Към проекта ще може да се интегрират вече съществуващите локални мрежи за видеонаблюдение, които са изградени в много населени места, като се допълнят техническите им параметри и се пригодят към единния софтуер.

Най-важният етап е изграждането на оперативен център за видеонаблюдение, който ще е разположен в сградата на II РПУ. Контролният център ще бъде свързан с националните служби за сигурност. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама