Предадоха на съд русенец, избегнал плащането на данъчни задължения в големи размери

14:33, 15 ное 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Разград предаде на съд управител на фирма, избегнал плащането на данъчни задължения в големи размери, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

През лятото на 2014 г. 29-годишния Владимир Г. от Русе научил от познати, че много румънски граждани искат да регистрират за движение в България ползваните от тях автомобили. За такава регистрация се изисквало посредничеството на българско търговско дружество, което да придобие собствеността върху колите.

Подсъдимият регистрирал еднолично търговско дружество в Русе, чрез което възнамерявал да печели от посредническата дейност при регистрацията на румънски автомобили. Русенецът знаел, че за фирмата му възникват данъчни задълженияи за да ги избегне, вписал промяна на седалището на фирмата си „Ламав“ ЕООД в Разград на адрес, на който не живеел.

От 13 август 2014 г. до декември 2014 г. Владимир Г. успял да регистрира 293 автомобила на румънски граждани като собственост на „Ламав“ ЕООД, но не подал данъчна декларация и не платил нито лев в бюджета на община Разград. От заключенията на назначената по делото икономическа експертиза дължимите от фирмата му данъчни задължения по Закона за местните данъци и такси за регистрираните общо 293 коли възлизат на 9403 лева и представляват големи размери.

Владимир Г. е извършил продължаваното престъпление в изпитателния срок на предходна условна присъда, допълват от Апелативната прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама