Пускат филма „Светът е Берое“ и в Интернет

15:47, 15 ное 16 / Спорт 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерната прожекция на филма „Светът е Берое“, посветен на 100-годишнината на футбола в града се състоя снощи в Регионална библиотека „Захарий Княжески”. Това е заключителното събитие от програмата на община Стара Загора по отбелязване на юбилея.

Документалният филм е създаден от продуцентската къща „Файв стар медия“ по поръчка на Общината. Той обхваща историята на организирания футбол в града, от парцалената топка и първите подавания в района на жп гарата, сформирането на първия футболен клуб в града, през построяването на стадиона-красавец под Аязмото, футболните триумфи, победи и разочарования, превратностите в съдбата на футболния тим през годините и т.н. Сменят се имена, сменят се режими, едничко неизменно и непомръкващо през всичкото това време остава любовта на старозагорци към любимата игра и към родния тим.

Филмът е създаден със съдействието на Регионалния исторически музей, Държавна опера Стара Загора, Драматичен театър „Гео Милев“, ЖП гара – Стара Загора, ПФК „Берое“, СНЦ „Национален фенклуб Берое – Стара Загора“, и много старозагорци. Режисьор и сценарист е Степан Поляков, а главен оператор Момчил Александров. В него участват легенди на клуба, деца от школата и фенове на „Берое“, както и артисти от Държавна опера – Стара Загора.

В залата присъстваха представители на общинското ръководство, на Управителния съвет на отбора, на спомоществователите на филма, бивши и настоящи играчи, треньори, фенове и журналисти. Тук бе и целият снимачен екип.

Още снощи тръгна и премиерата на филма в интернет. Първото излъчване бе „на живо“ в официалния профил на „Берое“ във Facebook. Веднага след премиерното дигитално излъчване филмът ще бъде показан и в официалния клубен сайт beroe.bg, както и в популярните мрежи за видеосподеляне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама