С детски куклен театър и фойерверки включват коледните светлини във Велико Търново

15:50, 15 ное 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С детско куклено шоу и фойерверки на 25 ноември във Велико Търново ще бъде включена пъстрата коледна украса. Своеобразният празник ще започне в 17,00 ч. – на откритата сцена пред сградата на кмеството актьорите от Държавен куклен театър Габрово ще представят забавния спектакъл „Откраднатите ботуши на Дядо Коледа”.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и екипът му в общинската администрация канят децата, жителите и гостите на старата столица да се включат в утвърдилия се като традиция празник, в който се превръща включването на коледните светлини в града. Вечерта ще завърши с атрактивни празнични фойерверки.

Повече от 1000 са осветителните тела, монтирани в центъра на града и в кварталите. Над 100 са светещите фигури по улиците, създаващи празнично настроение.

От 1 декември ще бъде отворен и коледният базар в парк „Марно поле”. Вече започна изграждането на 25 павилиона, които са във формата на малки дървени къщички. Те ще бъдат разположени по централната алея на парка, а над тях ще бъде монтирана атрактивна светлинна украса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама