След 20 годишно прекъсване ще се проведе лекоатлетическият турнир "Панорама Плевен"

16:31, 15 ное 16 / Спорт 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След  20-годишно прекъсване се възстановява  лекоатлетическият турнир „Плевенска Панорама“. Това съобщи Светослав Топузов, президентът на Спортен клуб по лека атлетика „Феникс 2004“. Надпреварата ще се проведе на 20 ноември, неделя, от 13 ч. на закритата лекоатлетическа писта в града.

В надпреварата ще участват 12 спортни клуба от цялата страна и два от Сърбия, като се очакват над 160 състезатели. За турнира в Плевен ще дойде и Валя Демирева – майка на сребърната ни медалистка от Олимпиадата в Рио Мирела Демирева, която е започнала състезателната си кариера от Плевен.

Турнирът ще се проведе в шест дисциплини – 60 метра, 100 метра гладко бягане, скок дължина, скок височина, троен скок и тласкане на гюле в три възрастови групи – до 16 години, младша и старша възраст момчета и момичета.

Първите трима във всяка дисциплина ще бъдат наградени с медали и почетни пана, а на класиралите се до шесто място ще бъдат връчени грамоти. Участниците ще имат възможност да посетят емблематичната за Плевен "Панорама Плевенска епопея" 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама