Осъдиха шофьор, убил пешеходка в Бургас

16:41, 15 ное 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжен съд – Бургас в съдебно заседание днес призна подсъдимия Иван И. за виновен за това, че, движейки се с несъобразена скорост, блъснал и причинил смъртта на пресичащата пътното платно пешеходка Е. И. Инцидентът е станал на 7-ми март миналата година край стадион „Черноморец“ в Бургас. Смъртта на пешеходката е настъпила 7 дни по-късно - на 14 март, в резултат от счупване на таза, което причинило масивна белодробна тромбемболия, довела до остра дихателна и сърдечна недостатъчност.

След направеното деяние подсъдимият е направил всичко, зависещо от него, за оказване на помощ на пострадалата, поради което съдът го осъди на една година и осем месеца „лишаване от свобода“.

На основание чл. 372, ал. 2 от НПК, вр. чл. 58а от НК, Бургаският окръжен съд редуцира така определеното наказание на една година и два месеца „лишаване от свобода“, с три годишен изпитателен срок. Съдът лиши подсъдимия Иван И. от право да управлява МПС за срок от една година.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативен съд – Бургас в 15–дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама