Осъдиха условно мъж, пребил до смърт съселянин

17:07, 15 ное 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предаденият на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна Ивайло П. от село Слънчево днес получи осъдителна присъда от 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок, произнесена от състав на Варненския окръжен съд. 40-годишният мъж бе подсъдим за причиняване на смъртта на своя съселянин М.С., вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, извършена в съучастие. Срещу втория подсъдим – Стефан Й., делото беше прекратено поради смъртта му. Съдът уважи и граждански искове по 12 000 лева за всеки от наследниците на жертвата.

На 23 декември 2014 г. двамата подсъдими се почерпили в местния магазин, след това в къщата свой съселянин. Когато решили да се прибират, на улицата забелязали М.С., който влачел кашон. На звуковите сигнали, подадени с клаксон от колата на подсъдимия Ивайло П., мъжът не реагирал и продължил да върви по улицата. Тогава двамата подсъдими спрели, излезли от колата и поискали от М.С. документите му за самоличност, смятайки, че е крадец. Подсъдимият Ивайло П. му нанесъл няколко удара в главата и мъжът паднал на земята. Няколко удара нанесъл и подсъдимият Стефан Й., въпреки че пострадалият стенел от болка. След това подсъдимите си заминали и оставили на земята жертвата си.

Лежащият на земята М.С. бил забелязан от свидетели, които съобщили на кмета на селото. Повикана била бърза помощ и полиция. Пострадалият бил приет в болница, но още същата нощ починал от тежката черепно-мозъчна травма, причинена от ударите на двамата подсъдими.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама