МУ-Пловдив: Използвайте антибиотиците разумно

07:10, 18 ное 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Медицински университет-Пловдив ще отбележи Европейския ден на антибиотиците 18 ноември. По инициатива на Световната здравна организация се организира кампания за осведомеността на хората за отговорно прилагане на антибиотиците На 18 ноември Катедрата и Лабораторията традиционно вече няколко години честват Деня за разумната употреба на антибиотиците. Тази година се организира молебен за здраве и успехи на всички лекари и медицински специалисти, използващи антибиотичната терапия в своята практика. Той ще се състои пред пред Параклиса „Св. Георги” в двора на МУ-Пловдив от 13 часа.

„Напомняме на медици, пациенти и цялата общественост за необходимостта от рационална антибиотична употреба и политика”, заяви зам.-ректорът по „Международно сътрудничество” и ръководител на Катедрата по Микробиология при МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева.

От 13.30 часа на 18 ноември в Катедрата по Микробиология и имунология ще бъде представена модерна апаратура в бързата микробиологична и имунологична диагностика на инфекциите с възможности за определяне на някои генетични механизми на антибиотична резистентност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама