С над 100 000 лева правят енергийно ефективно ОУ „Христо Ботев” във „Ветрен”

07:31, 18 ное 16 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мерки за енергийна ефективност ще бъдат предприети в сградите на ОУ „Христо Ботев” в бургаския квартал „Ветрен”. Това става ясно от обществената поръчка, която е обявила Община Бургас. Прогнозната стойност е 103 499 лева без ДДС.

Кандидатите могат да подават своите оферти или заявления за участие до 21 декември тази година. Те ще бъдат отворени на следващия ден в Общината.

С мерките за енергийна ефективност е предвидено изграждане на отоплителна инсталация в сградите, като в новопроектираното котелно, което ще топлоснабдява двете сгради на ОУ „Христо Ботев“, се предвижда инсталирането на нов, напълно автоматизиран водогреен котел за изгаряне на биомаса – дървесни пелети.

ОУ „Христо Ботев” е разположено в две самостоятелни сгради.

За помещенията, изискващи отопляване през зимния сезон, са предвидени радиатори с висококачествена цяла алуминиева отливка.

Захранването с топла вода става посредством хоризонтална и вертикална тръбна разводка, от електрогалванизирани стоманени тръби на прес-фитинг.

Котелно, което ще топлоснабдява двете сгради на ОУ „Христо Ботев“, се предвижда да е разположено в сутерена на старата сграда на училището (сграда на един етаж).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама