До края на месеца избират фирми за зимната поддръжка

08:21, 18 ное 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с необходимостта от поддръжка на общинската пътна мрежа през зимата е проведена обществена поръчка за избор на изпълнители. Подписано е рамково споразумение с четири фирми, които разполагат с необходимата техника, ресурси, бази, GPS система на подвижния състав и инертни материали. Съгласно Закона за обществените поръчки те трябва да представят оферти за всеки район на Варна. Процедурата трябва да приключи до края на месеца.

Това съобщи зам.-кметът Христо Иванов по време на заседание във връзка с готовността за зимата. Добрата новина за живеещите в южните квартали, които две поредни сутрини алармираха за заледявания на Аспаруховия мост, е въвеждането на дежурства на специализираните екипи, които ще реагират за осигуряване на нормална пътна обстановка на съоръжението.

Училищата и детските градини на територията на община Варна са в готовност за зимния сезон, обяви Славничка Ангелова, главен експерт в дирекция „Образование и младежки дейности“. От 51 детски заведения три са газифицирани, три се отопляват с ел. енергия, 10 са топлофицирани, а останалите разполагат със собствена парна система.  Училищата също са готови, системите за отопление работят. От дирекцията са препоръчали на учебните заведения да имат и други източници на отопление.  Детските ясли са с осигурено гориво и алтернативно отопление, каза директорът на дирекция „Здравеопазване“ Анастасия Георгиева. Болниците са предоставили график с лицата на хемодиализа, които при необходимост трябва да бъдат транспортирани до здравните заведения.

Домашният социален патронаж разполага със запас от хранителни продукти -  суха храна и консерви за 550 потребители на услугата и 475 души, които ползват обществена трапезария. При влошаване на метеорологичните условия приютът за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица  има готовност за допълнително настаняване на хора, каза Диляна Несторова, главен експерт в дирекция „Социални дейности“. В центровете за настаняване от семеен тип са осигурени отопление и запаси от хранителни продукти. От общинската фирма „Градски транспорт“ докладваха, че са осигурени антифриз, пясък, луга, морска сол, доставени са достатъчни количества акумулатори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама