Плевнелиев: Сякаш цяла България реди служебен кабинет, но не и аз

09:01, 18 ное 16 / Политика 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имам чувството, че цяла България реди служебно правителство, само не и президентът. Като човек, който добре познава Конституцията мога да кажа, че най-важното нещо за страната е да не се допусне парламентарна криза. Това каза президентът Росен Плевнелиев пред БНТ. 

Той заяви, че в момента единственото нещо, за което мисли е как да не допусне политическа криза в страната, след като парламентът прие оставката на кабинета "Борисов 2". Според Плевнелиев е рано да се говори за служебен кабинет, тъй като му предстоят още консултации с парламентарно представените партии.

Държавният глава в четвъртък се срещне с ГЕРБ, които отказаха предложения им мандата за съставяне на ново правителство, а дне следват консултации с БСП. По думите на Плевнелиев целта на консултациите е да се намери решение на политическата криза, а не обсъждането на предсрочни избори и кой да влезе в евентуален бъдещ служебен кабинет.

Плевнелиев потвърди, че ще консултира състава на служебното правителство с наследника си ген. Румен Радев. Той също така обясни, че ще свика извънреден Консултативен съвет за национална сигурност, но само тогава когато приключат консултациите с партиите и ако никоя от тях не поеме отговорност да вземе мандат за управление.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама