Задържаха 27-годишен пребил жена в Стара Загора

10:42, 18 ное 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
27-годишен мъж е задържан за побой над жена в Стара Загора, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив. Районен съд Стара Загора постанови постоянна мярка „задържане под стража”  спрямо  Милен Г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за причиняване на  средна телесна повреда - престъпление по чл.129,ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

На 12 ноември 2016 г., около 1,30 часа, в нощно заведение в Стара Загора, той се запознал с 24-годишна жена, били в обща компания. Около 6 часа сутринта той и двама негови  приятели предложили на жената да я откарат до дома й. Тя се съгласила и се качила в автомобила на обвиняемия, управляван от негов приятел. Вместо в дома й пострадалата била откарана на безлюдно място в парк „Митрополит Методи Кусев“, където Милен Г. поискал сексуална услуга. Пострадалата отказала категорично, което ядосало мъжа. Той насила я извадил от паркирания автомобил и й нанесъл побой, вследствие на който жената получила множество травматични увреждания – прорезни рани в областта на лицето и счупване на левия крак.

Обвиняемият и приятелите му изоставили пострадалата в безпомощно състояние и избягали от местопрестъплението. По-късно жената успяла да се придвижи до пътя, водещ до МБАЛ “Тракия“, където била намерена от екип на автомобил за Спешна помощ. Пострадалата била транспортирана в болничното заведение в тежко състояние.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура Стара Загора се установява, че обвиняемият Милен Г. е извършил деянието. Той не е криминално проявен и до момента не е осъждан.  Взетата спрямо него мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд Стара Загора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама