За 20-и път клуб „Майчина грижа” провежда благотворителен бал в Добрич

10:55, 18 ное 16 25 872 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 20-и път в Добрич ще се проведе  благотворителния бал на дамски клуб „Майчина грижа”. Той ще започне в 19 часа тази вечер в ресторант „България“ и по традиция е в навечерието на Деня на християнското семейство.

С набраните средства по време на бала – от покани, томбола, търг на предмети на изкуството, както и от дарения, ще бъдат подпомагани талантливи деца, останали без родители, само с един родители или от семейства в крайно тежко материално положение.

Над 300 души са закупили куверт и така вече са се включили в благотворителната инициатива. В програмата на вечерта ще се включат талантливите деца на Добрич, сред които и стипендианти на „Майчина грижа”. Гостите ще веселят също Нели Грегъри, Петя Буюклиева, дует „Шик“. Водещ на благотворителния търг ще бъде Влади Въргала. Сред предметите на изкуството, за които ще може да се наддава, са графики на Владимир Чукич, произведения на изкуството от китайски фарфор, ръчно изработени уникати. Президентът Росен Плевнелиев е предоставил свой личен подарък от кмета на Шанхай. Особено ценна е икона на Блажена Матрона Московска – светица-лечителка, в която са вградени мощи и която е работена от над 10 души от манастирите на Атонския полуостров и Киевската катедрала. Тя е специално поръчана и предоставена на дамите, за да подпомогне тяхната благородна кауза, от отец Емануил от храм Света Троица.

В дамския клуб членуват около 30 жени от различни сфери на обществения живот, на различна възраст.

Над 400 деца са били подпомагани през тези 20 години от „Майчина грижа”, като някои от тях от първи клас до завършване на образованието. Набирането на средства става по време на благотворителния бал, който се провежда в навечерието на Деня на християнското семейство. През изминалите 20 години клубът е събрал около половин милион лева, с които е подпомагал таланта на Добрич. Тази година клубът има 50 стипендианти – ученици и студенти, като това е най-големият брой млади хора, които дамите подкрепят със стипендии за една учебна година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама