Внасят обвинителен акт срещу двама мъже за грабеж на злато и пари от семейство

12:25, 18 ное 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо двама мъже от София, за това, че в съучастие като извършители отнели чужди движими вещи от владението на собственика с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и грабежът е придружен с две средни телесни повреди.

Според обвинителния акт През лятото на 2012 г. в София се състояла среща между обвиняемите и  техен познат от първомайското село Градина, от който искали да разберат дали познава хора с пари в селото.  Двамата настоявали той да им посочи само къщата. Свидетелят се сетил за семейство, в което съпругът се занимавал с търговия.

На 8 юли 2012 г. двамата обвиняеми и техният познат тръгнали с лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“ от гр. София за селото, за да извършат грабеж в жилището на семейството. В късните часове на 8 срещу 9 юли 2012 г. те влезли в двора на къщата, като оставили свидетелят да ги чака в колата.  На първия етаж на къщата спели двамата съпрузи. Вратата към спалнята била заключена, като единият от обвиняемите я разбил с ритник, а след това и двамата започнали да нанасят удари с юмрук по лицата на мъжа и жената.

Обвиняемите претърсили къщата и отнесли със себе си – 5 610 лева, 150 евро и различни златни накити – монета, обици, пръстен и др. или всичко на обща стойност 7 964 лева. В резултат на нанесените удари мъжа и жената изпаднали в безсъзнание. Двамата обвиняеми си тръгнали и си разделили отнетите вещи.  На пострадалите били нанесени средни телесни повреди, като и на двамата била счупена челюстта. По-късно единият от крадците си купил с отнетите пари и злато лек автомобил „БМВ 316“. Разпитани в хода на досъдебното производство, двамата обвиняеми се признават за виновни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама