Пациентите с онкозаболявания: Не може срещу рака да се борят доктори, които се отбраняват

12:58, 18 ное 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на асоциацията на пациентите с онкологични заболявания е изплатила писмо  до комисията по здравеопазване в Народното Събрание, до Петър Москов, до НЗОК, до БЛС, до кмета на Пловдив Иван Тотев и до директора на КОЦ-Пловдив д-р Красимир Вальов.  Стоновището на Евгения Александрова е във връзка с КОЦ – Пловдив.

„Честно и справедливо би било ако има персонална вина, тя да бъде понесена от виновните. Но категорично не приемам атаката срещу цялото здравно заведение. Не приемам безотговорното разколебаване на пациентите дали са лекувани правилно, при положение, че не разполагат с отправна точка за преценка. Не приемам срещу рака да се борят специалисти, поставени в позиция да се отбраняват. Не приемам липсата на позиция от страна  на професионалните и съсловни организации“, казва Адърска, която също е лекувана в здравното заведение.

Според нея при доказани пропуски и грешки е редно виновниците да бъдат порицани и наказани персонално.

„Без компромиси и омаловажаване на факти. Но в обезличаването на екип от 300 души и обезсърчаването на десетки хиляди пациенти не намирам никаква справедливост“, завършва Адърска. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама