Феновете на Ботев и Локомотив на една маса преди пловдивското дерби

13:03, 18 ное 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преди началото на пловдивското футболно дерби, което ще се играе е неделя на стадион „Локомотив“ от 15.00 часа представители на фенклубовете на „Ботев“/Пловдив/ и „Локомотив“/Пловдив/ се събраха, за да призоват за мирно протичане на мача - без ексцесии и сблъсъци. Това стана по време на среща в заседателната зала на Община Пловдив, където те си стиснаха ръцете в присъствието на заместник-кмета „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков.

„Подобна среща имаше преди една година“, припомни Георги Титюков. „И двата фенклуба имат желание футболната среща да протече в спокойна и нормална обстановка. Ние от Община Пловдив призоваваме всички, които обичат „Локомотив“ и „Ботев“ да ги подкрепят  с  песни, викове или с други интересни начини. Надявам се да не се стига до сблъсъци, а да се получи един хубав мач.“, допълни заместник-кметът.

Атанас Стафунски от фенклуба на „Ботев“ припомни как в предишни години след края на футболните срещи феновете на двата отбора са сядали на една маса и спокойно в шеговит тон са обсъждали заедно резултата. „Убеден съм, че феновете на „Локомотив“ искат същото. Нека дербито се реши на терена, а не по трибуните“, призова той.

Според Тихомир Ганев от фенклуба на „Локомотив“ най-важното е феновете да подкрепят своите отбори. Важно е и хората да се върнат на стадионите – бащите със своите синове.

„Идват нови по-добри времена. Имаме прекрасен президент, нов треньор. „Локомотив“ е едно семейство и ние сме заедно в добро и лошо. Надявам се да се поздравим с победата на нашия отбор. Всички фенове са добре дошли на трибуните на стадиона.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама