Пускат карти за две линии от градския транспорт в Стара Загора

13:20, 18 ное 16 25 771 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Месечна абонаментна карта за две линии на градския транспорт да бъде пусната в Стара Загора. Предложението е внесено от на зам.-кмета Йордан Николов и ще бъде разгледано от Общинския съвет на престоящата сесия.

С докладна записка до община Стара Загора управителят на „Тролейбусни и автобусни превози” предлага  утвърждаване на ценова тарифа на превозни документи - месечни абонаментни карти издавани от дружеството. От създаване му през 2006 година до този момент са издавани два вида месечни абонаментни карти за градския транспорт - за една линия и за цяла градска мрежа. От края на 2015 г. „Тролейбусни и автобусни превози” обслужва и автобусни линии от общинската транспортна схема. В момента месечната абонаментна карта за една линия по основните градски линии е на стойност 32 лева, а  месечната абонаментна карта за цяла градска мрежа е 45 лева.

След извършен анализ от общинското дружество на потребностите на ползвателите на обществения транспорт се явява необходимостта от формирането на нов превозен документ - месечна карта за две линии на стойност 41 лв. Така гражданите ще  могат да се комбинират две линии ( автобусни, тролейбусни или смесени), което ще осигури трансфер на пътниците от една линия към друга, без това да има допълнителна финансова тежест за тях.

Ако бед прието решението ще влезе в сила от 1 февруари догодина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама