Двама рецидивисти отиват в затвора за грабеж на ученик

14:07, 18 ное 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама рецидивисти, извършили  грабеж на ученик, получиха  по четири години лишаване от свобода при строг режим, съобщи пресцентърът на Плевенския окръжен съд. 

     Емилиян  Б. и Асен А. се признаха за виновни и са осъдени за това, че на 28 април 2015 г. в гр.Плевен, в съучастие, като извършители, при условията на опасен рецидив за всеки един, противозаконно отнели от владението на ученик  чужди движими вещи - мобилен телефон АЛКАТЕЛ и СИМ карта  на  стойност 219 лв., без съгласието на собственика с намерението да ги присвоят ,като употребили за това сила.               

Двамата извършители се познавали от  пребиваванията си в затвора и били в добри отношения. В деня на престъплението те се срещнали в центъра на Плевен, нямали пари и решили да вземат от някой ученик вещи или пари, като използват сила.

По същото време край тях минал единадесетокласник. Двамата решили да му вземат мобилния телефон и да го продадат. Тръгнали след него и когато момчето стигнало до  изоставена сграда,  го настигнали и насила вкарали в безлюдната постройка.

Нанесли му  няколко удара и му взели  мобилния  телефон. След това отишли в заложна къща, продали чуждата  вещ  за 40  лв.  и разделили парите.

   Двамата са с взети мерки за неотклонение „задържане под стража“.

    

              

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама