Официално: Делян Добрев е обвиняем за "Белене"

14:20, 18 ное 16 / Политика 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият енергиен министър Делян Добрев днес беше обвинен за безстопанственост, нанесла щети за 4,5 млн. евро на НЕК. Заради разследването по-рано той се раздели с депутатския си имунитет.

Днес Добрев прекара 2 часа в следствието и заяви пред журналисти, „някой” се опитва да го „пришие към виновните министри Димитров и Овчаров”, съобщава БТВ.

Обвинението е свързано с големи плащания към проектанта на електроцентралата, които са продължили и след решението на парламента за прекратяване на работата.

Тезата на ГЕРБ е, че е имало устна заповед на министъра за прекратяване на договорните отношения и плащания не са правени преди падането на първия кабинет „Борисов”, а след това най-много пари за ненужна работа са били преведени на „Парсънс” по време на управлението на БСП и ДПС .

Вчера с обвинение за „Белене” се сдоби и друг бивш министър - Румен Овчаров. Такова от преди изборите има и Петър Димитров, също ексминистър на икономиката, както и двама бивши шефове на НЕК - Любомир Велков и Мардик Папазян.

За АЕЦ "Белене" е разпитана и енергийният министър в оставка Теменужка Петкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама