Екоминистърът отмени решение на РИОСВ-Бургас за изграждане на компостираща инсталация в Карнобат

14:41, 18 ное 16 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева отмени решението на РИОСВ-Бургас по повод инвестиционното предложение на „Агрошанс Комерс“ ЕООД за изграждане на инсталация за компостиране в Промишлена зона „Север“ на Карнобат. Това съобщиха от МОСВ.

С решение от 14 септември 2016 г. директорът на РИОСВ-Бургас е постановил да не се извършва ОВОС на проекта. Срещу това  е подадена жалба от кмета на Карнобат Георги Димитров, народния представител Стефан Кенов, и общинските съветници Стефан Хазърбасанов, Жанета Димова, Ваня Димитрова, Душан Няголов и  Красимир Трифонов. Според жалбоподателите проектът предвижда да се изгради инсталация с капацитет над 10 тона на денонощие, поради което подлежи на задължителна оценка на въздействие върху околната среда. Не е предвидено строителство на пречиствателно съоръжение. В инвестиционното предложение  липсва яснота относно произхода и начина за снабдяване с основната суровина за производство.

След запознаване с доказателствата по преписката и доводите на страните, министър Ивелина Василева отменя решението на РИОСВ-Бургас от 14 септември 2016 г. и го връща за ново произнасяне. Директорът на екоинспекцията трябва да изисква допълнителна пълна и подробна информация от възложителя, като отчете получените в хода на процедурата негативни становища.

Решението на министър Ивелина Василева не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама