Бургазлията, убил стареца в Ямболско: Мога да платя до 10 000 лв., за да ме пуснете у дома

15:28, 18 ное 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Искам да бъда пуснат под гаранция. Имам възможността да платя до 10 000 лева. Искам да съм си у дома, за да се грижа за майка ми и да й давам хапчетата“. Това каза днес в съдебната зала Марио Михайлов, обвинен в убийството на 76-годишния Васил Петков от село Люлин, обл. Ямбол, който е негов дядо. Бургаският апелативен съд разгледа жалбата му относно взетата от Окръжен съд-Ямбол мярка „задържане под стража“.

Неговият защитник Владимир Господинов също настоя спрямо клиента му да бъде наложена мярка „парична гаранция“, за да може да си стои у дома и да полага грижи за майка си, която е психично болна. Той посочи, че няма достатъчно доказателства по делото и не може да се внушава, че престъплението, в което е обвинен Марио, е извършено от него, или пък дори че има участие с другия обвинен.

„Считам, че по наличните доказателства не може да се направи дори и обосновано предположение за извършване на престъплението. Що се отнася до опасността да се укрие – не е редно да се прави такъв извод, щом подзащитният ми не е бил веднага намерен на адреса, на който живее“ – каза адвокат Господинов.

На заседанието стана ясно, че е намерена ДНК на обвиняемия Марио Михайлов по запалка, която е изпуснал на местопрестъплението. Адвокатът му обаче обясни, че Марио е влязъл в дома на дядо си и се е ръкувал с него, а също така са се прегърнали. Точно затова е нормално там да има негови отпечатъци. Самият Марио е бил обявен за издирване на 2-ри ноември. Открит е у тях на 10-ти ноември.

Според държавното обвинение събрание доказателства са достатъчни и може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Прокурорът посочи, че обвиняемият може да се укрие, ако бъде пуснат на свобода. Също така трябва да се вземе под внимание, че той е осъждан няколко пъти и има изградени престъпни навици, а предишните му наказания не са му подействали.

След като изслуша и двете страни по делото, Апелативният съд потвърди сегашната мярка на Марио Михайлов и го задържа под стража.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама